Mitt katteri grundades när jag 1993 importerade CH & PR (N) Torvmyra's Wendy från Norge med intressanta gamla linjer. Hon var en fartfylld och bestämd liten  personlighet som tog mig med storm. Samma år köpte jag även S*Kattfarmens Unni Drakdödare från mina vänner Anna och Arne och dessa två fröknar blev sedan grunden till min uppfödning.
 

Målet med min uppfödning är att föda upp friska, sociala katter som passar både som trevliga sällskapskatter så väl som bra avels och utställningskatter. Förutom temperamentet är storlek, benstomme, look och pälskvalitet viktiga egenskaper. Men jag lägger också ner mycket tid och intresse på att försöka finna stamtavlor och katter med linjer som inte är så använda. Detta för att försöka säkerställa mina katters hälsa så väl som rasens fortsatta välbefinnande.
 

Jag bor i ett gammalt sommarstugeområde mellan Huddinge och Haninge som heter Ådran. Där bor jag omgivna av storslagen natur, stora skogar och tystnaden och ändå är det bara 20 minuter in till Stockholm.
Alla katterna bor naturligtvis med mig som älskade familjemedlemmar och delar min vardag. De sover i sängen, ligger i mitt knän men de har också tillgång till två inhägnade rastgårdar som är anslutna till huset.

Jag har 10 katter. 6 kastrater, 2 avelshonor och 2 avelshanar.
Katterna bor hos mig hela sitt liv.
Jag är emot att man omplasserar katter bara för att dom har gjort sitt i avelsprogrammet eller bara för att katterna inte går tillräckligt bra på utställningar.
Vi förväntar oss att våra kattungeköpare har samma värderingar.

När jag har en avelshane är det bara för begränsad avel. Dvs. dom får ha max 5 kullar per år. Detta för att jag inte vill att mina hanar ska jobba för hårt. Dessutom vill jag inte att de ska finnas i för många stamtavlor.
Om de redan är fulltecknade föreslår vi gärna andra hanar, om du inte är villig att vänta.
Vi vill passa på att tacka alla våra vänner som ställt upp genom åren.  Våra kattunge köpare för deras vänskap och för att de tar så god hand om våra kattungar.
Ett stort tack också till alla honkattägare och deras tjejer för deras förtroende att använda våra hanar. Resultatet har blivit fantastiska kattungar!


Katarina Strahl Himmelsvägen 15
141 91 Huddinge
Phone: 070-742 07 92
ksttis.strahl@tele2.se


You are visitor nr:1482